Cégünkről

Cégadatok:

 

Leitz-Hungaria Kft.

Levelezési cím és telephely: 1071 Budapest, Damjanich u. 11-15.

Mintabolt: 1071 Budapest, Damjanich u. 11-15.

Székhely: 1141 Paskál u. 28.

Cégjegyzékszám: 01-09678321

Adószám: 11820170-2-42

Bankszámla szám: OTP Bank: 11708001 - 20568793 - 00000000

Alapítás éve: 1999

 

 

Az 1999-ben alapított Leitz-Hungária Kft a kezdetektől a minőségi termékek és a hozzájuk kapcsolódó magas szintű szolgáltatások elkötelezett híve.

 

Cégünk 1999-ben alakult, alapítója az osztrák piacon tradicionális Leitz Austria volt. A vállalkozás létrejöttét az tette lehetővé, hogy az akkori tulajdonos több évtizedes üzleti kapcsolatainak köszönhetően 1999-ben felkérést kapott a felsőkategóriás Leica és Minox, valamint az akkor még szinte ismeretlen Samsung fotótermékek magyarországi márkaképviseletére.

A Leica és a Minox márkák piaca kevésbé a tömegtermékekre jellemző nagyáruház, hipermarket, inkább a szaküzletek, specialisták, fotó- és vadászboltok mind mai napig.

 

Leica: az optika világában járatos látogatóknak nem kell bemutatni ezt a patinás márkát. Legyen szó fényképezőgépekről, objektívekről vagy távcsövekről, a Leica mindig a legjobb, legtökéletesebb megoldást kereste és keresi, a legmagasabb szintű gyártási követelményekkel párosítva.


Minox: minőség megfizethető áron. A „nagy testvér" Leica-hoz közelítő minőséget megfizethető áron biztosítja szélesebb közönség számára.

 

Az alapítást követően folyamatosan növekedett cégünk, majd az optikai és vadászati piacon jelentős szakismerettel rendelkező munkatársak révén újabb márkákat vettünk fel palettánkra, így forgalmazott termékeinkkel újabb és újabb vásárlói rétegek igényeit elégítjük ki.


Yukon: éjjellátói, távcsövei, spektívjei a kezdetektől nagy sikerrel szerepelnek a magyar piacon.


Berlebach: masszív, rezgésmentes és nem utolsó sorban gyönyörű kőrisfa állványai stúdióban és a természetben is biztosítják a bemozdulás mentes képet, akár fotózáshoz, akár spektívekhez.


Eberlestock: katonai- és vadászhátizsákok, valamint számtalan praktikus kiegészítő, mely vásárlói közönsége a felszerelése kapcsán kompromisszumok nélküli vadászokból, természetjárókból verbuválódik.


Nite: kiváló minőségű, NATO minősítéssel rendelkező katonai órák. Rajongói örömmel fogadták, hogy a termékek immár hazai forgalmazótól is elérhetők.


Olight: LED fényforrással rendelkező lámpáik forgalmazását 2011-ben kezdtük meg, nagyon sok elégedett vásárlót megnyerve ennek a minőségi, mégis elérhető árú terméknek.

 

Cégünk a fotó szegmensben is tevékeny, meghatározó szereplő, mind a prémium, mind a konzumer termékek esetén:

A Leica fotótermékek ismertté válásban jelentős szerepet vállaltunk. Magyarország az egykori keleti blokk országai közül a legnagyobb üzleti sikereket éri el a Leica forgalmazásával. Jelentős tábora alakul ki a hagyományos Leica M-nek, természetfotósok használják az R-es rendszert, és évi több száz Leica kompakt fényképezőgép talál gazdára.

A magyar fényképezőgép márkák között 1999-ben még gyakorlatilag ismeretlen volt a Samsung. Kitartó, küzdelmes munkával piaci részesedését, jelentőségét folyamatosan növeltük. A digitális fotográfiára való átállásban a Leitz-Hungária a Samsung márka révén végig jelentős szereplőként volt a piacon, éves szinten több tízezer darab digitális fényképezőgépet adtunk el. Résztvevője voltunk a Sulinet programnak, a digitális fényképezőgép piacon részesedésünk Samsung fényképezőkkel a 2007-es év végére meghaladta a 16%-ot. Marketing tevékenységünk jelentős, valamennyi hipermarkettel, műszaki szakáruház lánccal kapcsolatban állunk, a legtöbb fotó- és számítástechnikai üzlet és nagykereskedés üzleti partnerünk. A Samsung mellett 18 hónapig márkaképviselője voltunk a Kodaknak, melynek képviseletét 2009-ben a márka értékesítési problémái miatt feladtuk.

Komoly sikereket értünk el a Hyundai fényképezőgépek forgalmazásában is, 2009-ben számottevő piaci részesedést szerezve a márkának.

Napjaink gazdasági válsága átrendezte a fogyasztói szokásokat és az értékesítési csatornákat. A Leitz Hungária a válságot túlélve, ma már tisztán magyar tulajdonosi háttérrel, a fotó-, a vadász- és az outdoor piac újdonságaira is érzékenyen, a közvetlen kiskereskedelmi  és a viszonteladókon keresztüli eladás irányába is nyitottan áll a vásárlók rendelkezésére.

Jelenleg is új, hiánypótló termékek után kutatunk, így került látómezőnkbe a  Walimex/Samyang SLR fotó objektívjeivel, melyek különlegessége a bárki számára megfizethető áron túl, hogy manualitásuk révén a hagyománytisztelő és kreatív fotográfia irányába tereli az SLR fotográfia szerelmeseit.

 

Cégünk 2010 június elejétől új helyre költözött, közelebb a város központjához, ahol irodánk és mintaboltunk egymás mellett várja partnereinket és vásárlóinkat.

Címünk megváltozott, filozófiánk azonban nem, „minőségi termékek, magas szintű szolgáltatások". Ennek érdekében május végétől megújult weboldallal és webáruházzal szolgáljuk online látogatóinkat is.

 


Regisztráció

Belépés

Kosár

Hasznos információk

Árlisták

Hírlevél